Hirdetői Nyilatkozat

Atlas VPN Értékelés

ÖSSZEFOGLALÓ: Ha ingyenes VPN-szolgáltatásról van szó, az Atlas VPN az egyik legjobb választás, melyet korlátlan sávszélességének és szigorú biztonsági előírásainak köszönhet. Az sem meglepő, hogy mihelyst előfizet a prémium-szolgáltatásukra, ez az élmény csak fokozódik.
Szerezze be a Atlas VPN-t - Védje az adatait!
Korlátlan hozzáférés a szervereinkhez a világ minden tájáról, szupergyors sebességgel. A legjobb ajánlatért kattintson a linkünkre…
www.atlasvpn.com/kulonleges-ajanlat

Összefoglaló

Annak ellenére, hogy az Atlas VPN-t még csak 2020 januárjában indították útnak, meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a VPN-felhasználók körében. Egy olyan ingyenes VPN-szolgáltatásként reklámozzák, amely amellett, hogy elkötelezetten védi adatait, kéretlen hirdetésekkel sem bombázza Önt, ráadásul korlátlan adatforgalmat és katonai szintű titkosítást biztosít.

Ennek a VPN-szolgáltatónak ráadásul egyetlen év alatt sikerült egy több, mint 570 szerverből álló hálózatot kiépítenie a világ 17 országában. A kapcsolatok az IPv6-protokollnak hála gyorsak, megbízhatóak és biztonságosak, továbbá védettek a DNS- és WebRTC-szivárgások ellen is..

Amit még szeretünk ezzel a szolgáltatással kapcsolatban az az, hogy minimális mennyiségű adatot gyűjt. Olyannyira, hogy ha pl. az ingyenes verziót használja, akkor még csak regisztrálnia sem kell! Mindez talán túl szép, hogy igaz legyen, de ne aggódjon, alaposan utánajártunk annak, hogy van-e olyan jó ez a szolgáltatás, mint amilyennek tartja magát.

Adatvédelem / Anonimitás

Az Atlas VPN egy iparági standardnek számító kombinációt, az AES-256-os titkosítást, illetve az IPSec/IKEv2 protokollokat használja az internetes forgalom titkosít. Ezzel tulajdonképpen feltörhetetlenné teszi a rendszert, így nem kell aggódnia a hackerek miatt sem. Na de mi a helyzet magával az Atlas VPN-nel? Vajon mennyi adatot tárol el a felhasználóiról? Nos, az adatvédelmi nyilatkozatukban ez áll:

“Naplózásmentes VPN-szolgáltató vagyunk: nem mentjük el IP-címét, sem egyéb, azonosításra szolgáló információt nem tárolunk. Nem követjük böngészési szokásait, és azt sem, hogy mit csinál a VPN használata közben. Mindössze olyan alapvető adatokat gyűjtünk be, melyek elengedhetetlenek a minél jobb felhasználói élmény biztosításához. Ilyen adat pl. a böngésző típusa és nyelve. Mindez azt jelenti, hogy még a hatóságoknak és a kormányok titkosszolgálatainak sem tudunk semmilyen adatot kiadni a felhasználóinkról.”

Az előzőek során felvázolt információ szerintünk egészen megnyugtató, hisz így tulajdonképpen teljes anonimitást biztosítanak. A szigorú naplózásmentességnek köszönhetően egész egyszerűen nem rögzítenek olyan adatot a szervereken, amiket egy esetleges kormányzati vagy hatósági adatkérés során át tudnánk nyújtani.
Ezen felül az Atlas VPN egy megszakító-kapcsolót is tartalmaz, mellyel megvédheti Önt abban az esetben, ha fennállna egy esetleges adatszivárgás esélye (pl. a VPN-kapcsolat hirtelen megszakadása esetén). Szintén hasznos funkció a “SafeBrowse”, mely figyelmezteti Önt, ha rosszindulatú vagy potenciálisan veszélyes weboldalt készül megnyitni. Cikkünk írásakor még csak az Android- és az iOS-applikációban volt elérhető a megszakító-kapcsoló és a SafeBrowse-funkció is.

Sebesség és megbízhatóság

Az Atlas VPN sebességének és megbízhatóságának tesztelése során több héten keresztül használtuk a szolgáltatást online játékoknál és szimpla böngészésnél is. Mielőtt felkapcsolódtunk volna egy szerverre, 49 Mbps-os letöltési és 7 Mbps-os feltöltési átlagsebességet mértünk. Nagy meglepetésünkre alig volt eltérés a VPN-szerverre való felkapcsolódás után, ugyanis 41 Mbps-os letöltést, és kb. 4 Mbps-os feltöltést mértünk. Nem meglepő módon a sebességek némileg visszaestek, miután átváltottunk egy amerikai szerverre (a tesztelés során valahol Európában tartózkodtunk). A 49 Mbps-os alap letöltési sebesség ennek következtében 37 Mbps-ra esett vissza, míg a feltöltési sebesség 3 Mbps-ra csökkent. Összességében azonban még így is rendkívül elégedettek voltunk a tesztélménnyel... Azonban ki kell emelnünk, hogy a sebességteszteket prémium-felhasználóként végeztük el, így nem tudjuk, az ingyenes verzió mit produkált volna.

Platformok és eszközök

Az Atlas VPN mobiltelefonokkal, tabletekkel, laptopokkal, és asztali számítógépekkel egyaránt kompatibilis, ráadásul az Android, iOS, macOS, és Windows alapú eszközöket egyaránt támogatja. Az Atlas VPN OSX-ügyfelek számára jelenleg nem érhető el!

windowsmacandroidios

Szerverlokációk

Az Atlas VPN jelenleg 573 szervert üzemeltet összesen 17 országban, melyek a következők: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Dánia, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság, Egyesült Államok.

AustraliaGermanyNetherlandsSpainAustriaHong KongNorwaySwedenBelgiumHungaryPolandSwitzerlandCanadaIndiaRomaniaUnited Arab EmiratesCzech RepublicIrelandSerbiaUnited KingdomDenmarkItalySingaporeUnited StatesFranceJapanSlovakia

Ügyfélszolgálat

Az AtlasVPN egy rendkívül összetett GY.I.K. (Gyakran Ismételt Kérdések)-részleggel rendelkezik, melyet a “Segítség” menüpontban lehet megtalálni. Habár az egyes írások nem túl rendezettek, az oldalon található keresőmező segítségével megtaláltuk azt, amit kerestünk. Amennyiben a GY.I.K.-ben és a keresőmezőben sem találja a választ, a support@atlasvpn.com e-mail-címen keresztül kérhet segítséget az ügyfélszolgálattól.

Árazás

Először is nem árt, ha tisztázzuk az ingyenes és a fizetős verzió közötti különbségeket. Az ingyenes verzió tulajdonképpen korlátlan sávszélességet, adattitkosítást, enkapszulációt kínál, azonban csak 3 országhoz enged hozzáférést: az Egyesült Államokhoz, Japánhoz, illetve Ausztráliához. Ezzel szemben a prémium előfizetéssel az alábbiakat kínálja:

• Több, mint 500 szerver a világ 20 különböző pontján
• Éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálat
• Korlátlan számú eszköz egyidejű felkapcsolódása prémium előfizetés esetén
• SafeBrowse-funkció és biztonsági ellenőrzések
• Még gyorsabb teljesítmény és korlátlan sávszélesség

Most pedig ideje beszélnünk az árakról. A havidíj 2 800 Ft, mely kissé magasabb, mint a VPN-piacon megszokott 1 400 Ft körüli ár. Ez a díj azonban az előfizetett időtartam növekedésével elkezd csökkenni. Éves előfizetés esetén mindössze 700 Ft a havidíj, ha pedig 3 évre fizet elő, akkor csupán 395 Ft-ot kell fizetnie havonta. Habár nem ez a legalacsonyabb ár a VPN-szolgáltatások piacán, érdemes megemlíteni, hogy a VPN-ek többségével ellentétben az Atlas nem limitálja a hálózatára egyidejűleg felkapcsolható eszközök számát, amennyiben a fizetős verziót használjuk, Ez pedig azt jelenti, hogy nem kell pluszban előfizetni ahhoz, hogy a háztartásunkban lévő összes eszközt rácsatlakoztathassuk!
Szerezze be a Atlas VPN-t - Védje az adatait!
Korlátlan hozzáférés a szervereinkhez a világ minden tájáról, szupergyors sebességgel. A legjobb ajánlatért kattintson a linkünkre…
www.atlasvpn.com/kulonleges-ajanlat
Értékelés írása erről Atlas VPN
Ossza meg gondolatait és segítsen másoknak.
Captcha
Szerezze be a Atlas VPN-t - Védje az adatait!
Korlátlan hozzáférés a szervereinkhez a világ minden tájáról, szupergyors sebességgel. A legjobb ajánlatért kattintson a linkünkre…
www.atlasvpn.com/kulonleges-ajanlat