Surfshark Értékelés

9,1
Nagyon jó
ÖSSZEFOGLALÓ: Habár a Surfshark új szereplőnek számít a VPN-ek piacán, mégis egy rendkívül jól felszerelt szoftverről van szó. Ez a VPN határtalan digitális szabadságot, lenyűgöző sebességet és kiemelt bizonságot nyújt.
Szerezze be Surfshark - Védje az adatait!
Korlátlan hozzáférés a szervereinkhez a világ minden tájáról, szupergyors sebességgel. A legjobb ajánlatért kattintson a linkünkre…
www.surfshark.com/kulonleges-ajanlat

Összefoglaló értékelés

A 2018-ban alapított Surfshark a VPN-ipar egyik legfiatalabb szereplője. Annak ellenére, hogy relatíve új szolgáltató, nagyon jól teljesített a sebességgel, az adatvédelemmel és a biztonsággal kapcsolatos teszteken. Az AES-256-os titkosítással, OpenVPN-nel és IKEv2-támogatással büszkélkedő Surfshark „zéró IP-naplózás”-politikát folytat (azaz nem naplózza az IP-címét) és még egy internetkapcsolat-megszakító gombot is kapott, hogy akkor is megvédhesse adatait, ha valamilyen oknál fogva szakadozna a Surfsharkkal való kapcsolata.

A szoftver továbbá támogatja az osztott alagutazást, a VPN-láncolást, illetve az URL- és reklámblokkolást. Ráadásul ma már több, mint 1040 szerverük üzemel a világ 61 országában! S ha mindez nem lenne elég: a többi, hasonló szolgáltatással ellentétben a Surfshark nem limitálja az egyidejű kapcsolatok számát sem, így egyetlen előfizetéssel korlátlan számú eszköz csatlakoztatható hozzá! A szoftver mindenképpen megfontolandó, ha egy pénztárcabarát, megbízható és hosszú távú VPN-szogáltatást keres.

Adatvédelem / Anonimitás

A Surfshark biztonsági funkciókban sem szenved hiányt. Tartalmazza azokat az alapvető funkciókat, mint pl. a DNS-szivárgás elleni védelem, az automatikus megszakító kapcsoló, a biztonságos titkosítás, plusz még egy általuk fejlesztett, „MultiHop” fantázianevet viselő dupla VPN-t is tartalmaz, mely egy extra biztonsági réteget biztosít. „Hacklock”-funkciója figyelmezteti Önt, ha adatszivárgás történik; továbbá tartalmaz egy ún. „CleanWeb”-funkciót is, mely hatékonyan leszámol a nyomkövetőkkel, az adathalászokkal, vagy épp a malware-fenyegetésekkel is.

Ha belefáradt abba, hogy állandóan felugró ablakokba botlik, akkor örömmel fogja tudomásul venni, hogy a program immár egy speciális keresőprogramot is kínál, mely nem naplózza a böngészési előzményeit. Ez annyit tesz, hogy a hirdetők innentől kezdve nem tudják felhasználni a böngészési szokásait ahhoz, hogy személyre szabott hirdetésekkel bombázhassák Önt. S igen, a Surfshark még Kínában is működik, ám az ehhez tartozó manuális beállítás nem egyszerű. Ám itt is igaz a mondás, hogy mindent lehet, csak akarni kell! Ennek ellenére azt javasoljuk, legyen körültekintő, ha VPN-szolgáltatást kíván használni Kínában.

Gyakori aggodalom a VPN-ekkel és az adatvédelemmel kapcsolatban, hogy vajon a szolgáltató naplózza-e a felhasználók adatait. Nos, a Surfshark is begyűjt néhány információt (pl. email cím, jelszó, vagy számlázással kapcsolatos adatok), azonban ezeket az adatokat csupán az Ön fiókjának optimális működtetése céljából tartja számon. A böngészési előzményeket, az IP-címeket, a sávszélességgel kapcsolatos információkat, a hálózati adatforgalmat és az időbélyegzőkkel kapcsolatos adatokat viszont egyáltalán nem gyűjti. Továbbá a szolgáltató székhelye a személyes adatok védelmének kedvező Brit Virgin-szigetek, így a megfigyelő szervek sincsenek hatással a működésére. Az egyetlen dolog, ami aggodalomra adhat okot, az az, hogy harmadik felek általi reklámazonosítókat gyűjthet be marketingcélból, azonban ezt könnyedén orvosolhatja azzal, hogy kikapcsolja az alkalmazás beállításainál.

Sebesség és megbízhatóság

Általánosságban elmondható, hogy egy VPN-szolgáltatás használatakor minimális sebességromlást tapasztalhat az internetkapcsolatánál, attól függően, hogy mennyire erős a titkosítás módszere. Azonban ez sosem jelent számottevő mennyiséget. Végtére is, mi értelme lenne a VPN-szolgáltatásoknak, ha alig lehetne velük böngészni az internetet? Szerencsére a Surfshark nagyon jól szerepelt a tesztjeinken. Mielőtt felkapcsolódtunk volna az egyik szerverükre, a letöltési sebességünk kb. 40,7 Mbps volt. Egy amerikai szerverhez kapcsolódva ez a sebesség lecsökkent 25,4 Mbps-re, egy brit szervernél pedig 20,7 Mbps-t mértünk. A sebesség ettől függetlenül végig konzisztens maradt, és bőven elegendő volt az online játékokhoz és a videochateléshez is. Felkapcsolódtunk egy ázsiai (japán) szerverhez is, és ekkor is elég jó (13,29 Mpbps) sebességet mértünk. Egy szó, mint száz, az eredmények lenyűgözőek voltak és semmiféle kapcsolódási problémával vagy sebességingadozással nem találkoztunk a tesztek során.

Platformok és eszközök

Ahogy azt már említettük korábban, van egy dolog, amiben a Surfshark merőben eltér a versenytársaitól, ez pedig nem más, mint a korlátlan egyidejű kapcsolat lehetővé tétele egyetlen előfizetéssel. Ezen kívül biztonságos böngészőkiegészítőket is kínál a Chromehoz és a Firefoxhoz, továbbá kompatibilis az összes piacvezető operációs rendszerrel (MacOS, Windows, iOS, Android). Ha pedig PlayStationön, Xboxon, vagy egyéb játékkonzolokon szeretné használni a szoftvert, akkor a weboldalukon található kézi telepítőleírást érdemes követni.Szerverlokációk

A Surfshark még csak 2018-ban lett alapítva, azonban a rövid idő ellenére is sikerült egy meggyőző szerverhálózatot kiépíteniük. Ez a VPN ugyanis jelenleg több mint 1040 szervert működtet a világ több, mint 61 országában.
AlbaniaAustriaBelgiumBosnia And HerzegovinaBulgariaCroatiaCyprusCzech RepublicDenmarkEstoniaFinlandFranceGermanyGreeceHungaryIcelandIrelandItalyLatviaLuxembourgMoldovaNetherlandsMacedoniaNorwayPolandPortugalRomaniaRussian FederationSerbiaSierra LeoneEl SalvadorSpainSwedenSwitzerlandUkraineUnited KingdomBrazilCanadaChileColombiaCosta RicaPanamaUnited StatesIsraelLibyan Arab JamahiriyaNicaraguaSouth AfricaTurkeyUnited Arab EmiratesAustraliaAzerbaijanHong KongIndiaIndonesiaJapanKazakhstanMalaysiaNew ZealandPhilippinesSingaporeKoreaTaiwanThailandViet Nam

Ügyfélszolgálat

A Surfshark ügyfélszolgálata egyszerűen nagyszerű. Éjjel-nappali élő chattámogatást kínál a főoldalán, amit ki is próbáltunk, és kevesebb, mint egyetlen perc elteltével már választ is kaptunk a kérdésünkre, melyet rendkívül udvarias és professzionális módon intéztek el. A chat-ügynök barátságos és informatív volt. Az élő chates támogatás mellett a Surfshark egy külön ügyféltámogatási oldallal is rendelkezik, melyen találhatunk egy részletes leírásokkal teli tudásbázist, illetve általános és számlázással kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatunk.

Árazás

A Surfshark jelenleg háromféle előfizetői csomagot kínál. A havi előfizetést 3 699 Ft-os áron, az 1 éves előfizetést pedig mindössze 1 799 Ft-os havi áron kínálják. Tehát az 1 éves előfizetéssel 50%-ot spórolhatunk a szolgáltatás árából. A legjobb ajánlat azonban a 2 éves előfizetés, melynél a havidíj csupán 599 Ft, ezzel a Surfshark az egyik legkedvezőbb árú VPN-szolgáltatás, ami csak fellelhető a piacon. Ráadásul mindegyik csomag 30 napos pénzvisszafizetési garanciát kínál.
Szerezze be Surfshark - Védje az adatait!
Korlátlan hozzáférés a szervereinkhez a világ minden tájáról, szupergyors sebességgel. A legjobb ajánlatért kattintson a linkünkre…
www.surfshark.com/kulonleges-ajanlat
Értékelés írása erről Surfshark
Ossza meg gondolatait és segítsen másoknak.
Surfshark Felhasználói Vélemények
  • "Teszi a dolgát, eddig még nem volt vele gondom. 5/5"
  • "Nagyszerű ár, jó sebesség, úgy működik, ahogy vártam."
  • "A Surfshark nagyon reszponzív, gyors, és könnyű használni. Rengeteg ország választható és az ára is jó"
Szerezze be Surfshark - Védje az adatait!
Korlátlan hozzáférés a szervereinkhez a világ minden tájáról, szupergyors sebességgel. A legjobb ajánlatért kattintson a linkünkre…
www.surfshark.com/kulonleges-ajanlat